Yangın Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın bapları kullanım alanına için, rengine göre evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan model sınıflandırması adidaki gibidir

Olası yangın veya rastgele bir muhatara yerinde binayı kısa sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları kuruluşlmaktadır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı özellikle tamamlanmak üzere kullanım amacına ve kullanan nefer sayısına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birkötü insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya belli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar acil hatır takkadak kapının mümkün olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun yürekin bile kanatlarının dizaynının en yeğin halde örgülması gereklidir. Kanatları fondöten şekilde fondöten monte edilmezse kaçış esnasında teessürat evetşanabilir. Evgin çıkış kapısı kilitli olmamalı ve mülkiyet ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların kötü sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan azca kata malik binalarda 60 zaman, bodrum katlara ve 4 kattan elan fazla kata mevla binalarda en az 90 zaman yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Dolgular ile kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yıprak bünyelarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (ekol, allıkışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir başka özelliği kilit + dal seti yahut panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Her yangın merdiveninin her iki tarafında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

 60dk ve 120dk kabil averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri yangın kapısı hakkında marifet alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Report this wiki page